EHBO in de kinderopvang

Iedereen kan in paniek geraken tijdens een noodsituatie. Door regelmatige opfrissing zorg je dat je minder snel in paniek geraakt.

Belang van EHBO in de kinderopvang

EHBO bij kinderen en baby’s is van groot belang omdat ze kwetsbaarder zijn en zich vaak in situaties bevinden waarin ze zichzelf per ongeluk kunnen verwonden. Door te weten hoe je eerste hulp kunt verlenen aan kinderen en baby’s, kun je snel en effectief handelen in geval van nood. Het is essentieel om te weten hoe je moet reageren in noodsituaties zoals verstikking, verslikking, brandwonden of andere ongelukken die zich kunnen voordoen. Met de juiste kennis en training kun je als ouder, verzorger of omstander een groot verschil maken en levens redden. Het volgen van een EHBO-cursus specifiek gericht op kinderen en baby’s kan je de vaardigheden geven die nodig zijn om in noodsituaties kalm te blijven en de juiste stappen te ondernemen. Het investeren in het leren van EHBO bij kinderen en baby’s is een waardevolle stap om de veiligheid en het welzijn van de kleintjes in je omgeving te waarborgen.

Reanimatiepop baby

Wat kan EHBO-cursus voor jouw kinderopvang betekenen.

EHBO in de kinderopvang

Levensreddend handelen bij baby's en kinderen

Als kinderbegeleider in de kinderopvang ben je verplicht om deze opleiding om de 3 jaar te volgen. Nog maar net gestart als kinderbegeleider? Dan moet je binnen de 6 maand deze opleiding volgen.

Workshop 'Veel voorkomende situaties in de kinderopvang'.

Deze workshops zijn een interactieve duik in de wereld van wettelijke verplichtingen in de kinderopvang. We leren spelenderwijs hoe we hiermee om moeten gaan. Tijdens de training worden verschillende situaties besproken om de wetgeving tot leven te brengen. Een les die zeker boeit!

EHBO opleiding op maat

Wens je graag dat tikkeltje meer en een specifieke opleiding op maat? Wij gaan graag voor jou aan de slag om een specifieke opleiding voor jou aan te bieden.

Levensreddend handelen voor:

Deze opleiding richt zich op iedereen die met kinderen in aanraking komen. Dit kan gaan van oppashulpen, leerkrachten of onthaalouders tot ouders of oma’s die graag willen weten hoe te reageren in een noodsituatie. Deze opleiding kan zowel bij jou in jullie organisatie gegeven worden of indien voor een grotere groep bij jouw thuis. Elke laatste dinsdag van de maand bieden we steeds een open opleidingsaanbod aan. Dit is vooral gericht voor individuen die heel laagdrempelig kunnen mee aansluiten. Begin vandaag nog met het bouwen aan een veiligere toekomst voor kinderen, zonder enige voorkennis.

Kinderbegeleiders en oppashulpen

Wie kinderen opvangt, moet minstens om de 3 jaar een basisopleiding levensreddend handelen bij kinderen volgen.

Ouders en gastouders

Kinderen krijgen sneller en vaker ongelukken dan volwassenen en daarom is het voor veel ouders erg prettig om een cursus EHBO voor kinderen te hebben gevolgd.

Opleiding EHBO bij jou op locatie of bij ons?

We zouden het liefst onze EHBO-cursus organiseren in jullie kinderdagverblijf, opvang of een door u gekozen locatie. Als u geen geschikte ruimte heeft, hebben we een lescentrum op loopafstand van Station Herzele met voldoende ruimte. Het enige wat u hoeft te regelen, zijn zitplaatsen, want wij zorgen voor alles wat nodig is voor de EHBO-cursus.

Inhoud cursus levensreddend handelen

De opleiding levensreddend handelen bij baby’s en kinderen is van vitaal belang voor iedereen die met kinderen in contact komt. Het theoretische aspect van de opleiding omvat essentiële informatie over de typische gevaren waaraan kinderen blootgesteld worden, de basisprincipes van eerste hulp, het stappenplan voor reanimatie volgens de richtlijnen van de European Resuscitation Council, en het bewustzijn van de ademhaling en bloedcirculatie bij kinderen. Deze kennis vormt de basis voor effectief en adequaat handelen in noodsituaties.

Het praktische deel van de opleiding biedt deelnemers de gelegenheid om te oefenen en vertrouwd te raken met het toepassen van reanimatie op poppen die de grootte van echte kinderen nabootsen, evenals handelingen bij verslikking, verstikking en de veiligheidshouding. 

Na het voltooien van deze opleiding zullen deelnemers weten hoe ze moeten reageren op noodsituaties zoals verstikking, verbranding, vergiftiging, stuipen en hoe ze reanimatie moeten uitvoeren bij baby’s en kinderen. De nadruk ligt op het aanleren van reanimatietechnieken volgens de meest recente richtlijnen van de ERC en het toepassen van de theorie in praktijksituaties met behulp van baby- en kinderreanimatiepoppen.

EHBO bij baby's

Iedereen kan een leven redden, zelfs kinderen. Dit is de reden waarom EHBO is opgenomen in de eindtermen van ons onderwijs. De EHBO-cursus staat klaar om dit met expertise te ondersteunen.

EHBO bij kinderen

Met enkele eenvoudige handelingen kan je al veel doen. 'Eerste hulp voor leerkrachten' geeft leerkrachten een praktisch antwoord op tal van eerstehulpvragen.

Vraag nu een opleiding levensreddend handelen aan en red levens!

Bereid je voor op het onverwachte door nu de cursus levensreddende handelingen te volgen.