EHBO voor leerkrachten

Het is belangrijk dat je als leerkracht vertrouwen uitstraalt in een noodsituatie.

Belang van EHBO voor leerkrachten

EHBO, ofwel Eerste Hulp Bij Ongelukken, is van groot belang voor leerkrachten. Als leerkracht ben je vaak in de buurt van kinderen en kunnen er situaties ontstaan waarbij snel handelen noodzakelijk is. Door een goede kennis van EHBO-technieken te hebben, ben je in staat om adequaat te reageren in noodsituaties en mogelijk levens te redden. Daarnaast straal je als leerkracht ook vertrouwen uit naar de kinderen en hun ouders wanneer je weet hoe je moet handelen in geval van een ongeval. Het volgen van een EHBO-cursus wordt dan ook sterk aangeraden voor alle leerkrachten, zodat zij goed voorbereid zijn op mogelijke noodsituaties in de klas of op het schoolplein.

Wat kan EHBO-cursus voor jullie school betekenen

Opleiding volgen

Als teambuilding, tijdens een pedagogische studiedag of vaak uit interesse van de leerkrachten bieden wij ook deze cursussen extra uitgebreid aan om jullie met een gerust hart voor de klas te laten staan. Ook opleidingen op maat behoren tot de mogelijkheden.

Levensreddend handelen bij kinderen

Volgens de regels van Kind & Gezin krijgen we een spoedcursus over hoe te reageren in levensgevaarlijke situaties. Snel en doeltreffend optreden is de sleutel tot succes!

Reanimatie en AED

In een opleiding van 2 of 3 uur leer je alle nieuwtjes van reanimatie en ben je terug mee met de kennis.

Kernpunten voor EHBO bij leerkrachten

Mogelijkheden

Hoe reageren in een noodsitatie

Verlies geen tijd door direct te handelen bij een ongeval of noodsituatie. Denk aan je eigen veiligheid!

Keep calm!

Blijf rustig

Kalmte is zeer belangrijk tijdens een noodsituatie. Indien jij als hulpverlener in paniek bent en dit uitstraalt zal dit een negatief effect hebben op jouw slachtoffer

Actie

Doelstelling

80% weet niet hoe te reageren in een noodsituatie. Het is EHBO-cursus hun doel om hun kennis en vaardigheden zoveel mogelijk te verspreiden

Vraag nu een opleiding levensreddend handelen aan en red levens!

Bereid je voor op het onverwachte door nu de cursus levensreddende handelingen te volgen.