Reanimatie op school

Iedereen kan levens redden, ook kinderen!

EHBO op de werkvloer

Veel mensen ervaren een hartaanval buiten het ziekenhuis. Het starten van reanimatielessen in het onderwijs kan levens redden.

Het Kids Save Lives-project, geïnitieerd door de Europese Reanimatie Raad (ERC) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), ondersteunt dit maatschappelijke doel. EHBO-cursussen spelen een cruciale rol bij het behalen van dit doel. Iedereen, inclusief kinderen, kan levens redden!

Het Kids Save Lives-project beveelt aan om alle schoolgaande kinderen vanaf 12 jaar jaarlijks 2 uur reanimatietraining te geven. Door deze training zullen kinderen hoogstwaarschijnlijk ook hun familieleden thuis leren reanimeren en deze vaardigheid nooit vergeten. Dit zal niet alleen leiden tot een wereldwijde toename van het aantal hartaanval-overlevenden, maar ook tot sociale voordelen door betrokken en positieve jongeren die anderen kunnen helpen. Schoolkinderen en leraren fungeren als belangrijke “vermenigvuldigers” in zowel particuliere als openbare omgevingen, waardoor het aantal getrainde individuen in de samenleving op lange termijn aanzienlijk zal toenemen. Dit zal resulteren in meer reanimaties door leken.

Het Reanimatie Op School-project volgt het voorbeeld van het Kids Save Lives-project om een vergelijkbaar doel in Vlaanderen te bereiken.

Voor wie?

Er is geen voorkennis vereist voor deze opleiding. Deze cursus is verplicht voor ondernemingen met 20 of meer medewerkers.

EHBO-cursus.be is erkend door de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg als opleidingsverstrekker voor EHBO-cursussen. 

Slaag je voor de evaluatieproef dan ontvang je het brevet van bedrijfshulpverlener conform het KB van 15.12.2010.

Hoelang duurt de opleiding?

De opleiding dient minimaal 15 lesuren te omvatten volgens de wettelijke normen. De EHBO cursus omvat 8 lesuren per dag met verschillende pauzes gedurende 2,5 dagen.

Liever de opleiding spreiden in blokken van 4 uur, bijvoorbeeld 4 sessies van 4 uur, of een andere formule?  Alles is mogelijk. 

Erkend EHBO opleiding

Zelfs al geldt die verplichting niet voor jouw bedrijf, toch blijft het aangewezen om zo veel mogelijk werknemers een initiatieopleiding te laten volgen.

Reanimatie en AED

Reanimeren op school start al in het basisonderwijs

Leren reanimeren op school

In een vrolijke en plezierige sfeer zetten de leerlingen hun eerste stappen naar levensreddend handelen.

Hoogtechnologisch oefenmateriaal

Al onze reanimatiepoppen zijn uitgerust met feedbacktechnologie. Hierdoor kun je gemakkelijk controleren of je kwalitatief goede reanimatie uitvoert.

Schriftelijk en praktisch examen

Voor behoudt van het getuigschrift dient de hulpverlener ieder jaar 4 uur bijscholing te volgen. EHBO-cursus is erkend door FOD WASO.

Voldoen jullie aan de voorwaarden?

Dan ontvangt jouw school het label "levensreddend handelen". Een prachtig pronkstuk om op school op te hangen. Deze is jaarlijks hernieuwbaar.

Inhoud van de cursus EHBO

Ontdek in onze EHBO-cursus de cruciale vaardigheden voor elke noodsituatie. Met drie uitgebreide modules, rusten we je uit met de kennis om noodgevallen te beoordelen en effectief in te grijpen.

opleiding ehbo bedrijven

Basisprincipes EHBO

  1. Wettelijk kader, profiel van de hulpverlener en registratie van incidenten en acties.
  2. Het belang van basishygiëne in eerste hulp procedures
  3. Analyseren van de toestand en omstandigheden, alarmeren en handelen in noodsituaties
  4. Procedures: comfortzorgen voorafgaand aan de evacuatie, verplaatsing en evacuatie van slachtoffers
Reanimatie en AED

Reanimatie en AED

  1. Toedienen van eerste hulp aan een bewusteloos slachtoffer inclusief een slachtoffer met stuiptrekkingen
  2. Toedienen van eerste hulp aan een slachtoffer met ademnood inclusief luchtwegobstructie
  3. Herkennen van de toestand van een slachtoffer met pijn in de borst
  4. Toepassen van cardio-pulmonale reanimatie en AED

Kies formule

In company/op locatie

In uw eigen bedrijf of in een door u gekozen locatie.
1800
/ opleiding

Prijzen zijn exclusief BTW

Wat voorziet u:
Inbegrepen:

In ons opleidingscentrum

Ons opleidingscentrum is gevestigd in Herzele
1850
/ opleiding

Prijzen zijn exclusief BTW

Inbegrepen:

Heb je nog vragen?

Veelgestelde vragen

Veel organisaties hebben de verplichting om een aantal werknemers op te leiden tot erkende bedrijfshulpverleners. Zelfs als deze verplichting niet van toepassing is op jouw bedrijf, is het nog steeds aan te raden om zoveel mogelijk werknemers een basiscursus te laten volgen.

Voor meer informatie kan u altijd bij jouw sociaal secretariaat terecht of op de website van Securex.

Wij streven naar betaalbare opleidingen en trachten onze prijzen zo laag mogelijk te houden. Het is mogelijk om beroep te doen op de KMO-portefeuille voor alle EHBO opleidingen

Dit werd recent gewijzigd naar minimaal 15 lesuren maar wij bieden standaard 16 of 20 lesuren aan. 

Na de opleiding ontvangt u een officieel certificaat, erkend door FOD WASO.

U dient de opleiding bedrijfseerstehulpverlener maar één keer te volgen op voorwaarde dat u jaarlijks 4-uur bijscholing vormt. U kan deze opleiding ook bij EHBO-cursus volgen.

Vaak worden de basisopleidingen voor KMO’s in het bedrijf georganiseerd. Beschikt u niet over een geschikte locatie? Dan kan u uiteraard ook in ons opleidingscentrum terecht.

Er mogen maximaal 15 deelnemers deelnemen. Dit is wettelijk vastgelegd en hierop kan geen uitzondering op gemaakt worden.

We werken alleen met docenten die werkzaam zijn in het werkveld en die de huidige regelgeving van binnen en van buiten kennen.

Ja, EHBO-cursus biedt verschillende bijscholingen aan.

Je kan kiezen uit deze keuzemodules:

Wij zijn actief in

Oost-Vlaanderen / Gent / Zottegem / Aalst / Sint-Lievens-Houtem / Zottegem / Lochristi / Merelbeke / Wetteren