Bijscholing eerste hulpverlener

4-uur durende opleiding

EHBO op de werkvloer

Als bedrijfshulpverlener is het essentieel om regelmatig een EHBO-opleiding te volgen, zodat u altijd voorbereid bent op eventuele noodsituaties die zich kunnen voordoen. 

De vier uur bijscholing EHBO die je jaarlijks verplicht moet volgen, is niet alleen een vereiste maar ook een cruciaal onderdeel van je werk. Met deze training bent u op de hoogte van de nieuwste EHBO-technieken, protocollen en richtlijnen.

Op deze pagina

Waarom EHBO op de werkvloer?

Wettelijke verplicht voor bedrijven

In België gelden bepaalde regels met betrekking tot bedrijfshulpverlening afhankelijk van de grootte van het bedrijf. Over het algemeen geldt dat een bedrijf met minder dan 20 werknemers niet verplicht is om hulpverleners in dienst te hebben, maar het wordt wel sterk aangeraden. Voor bedrijven met meer dan 20 werknemers is het verplicht om nijverheidshelpers te hebben.

De aanwezigheid van bedrijfshulpverleners is essentieel om in noodsituaties snel en effectief te kunnen handelen. Zij zijn getraind om eerste hulp te verlenen, brand te bestrijden en eventueel te evacueren. Dit draagt bij aan een veilige werkomgeving voor alle medewerkers. Voor meer gedetailleerde informatie over de specifieke vereisten en richtlijnen  binnen uw bedrijf, wordt u vriendelijk doorverwezen naar de website van Securex. Daar vindt u uitgebreide uitleg en ondersteuning om aan alle wettelijke verplichtingen te voldoen.

Verlengen EHBO certificaat

Dit is een belangrijke vereiste om ervoor te zorgen dat je kennis up-to-date blijft en dat je de vaardigheden behoudt die nodig zijn om in noodsituaties hulp te kunnen verlenen. Door regelmatig bijscholing te volgen, blijf je goed voorbereid en zelfverzekerd bij het verlenen van eerste hulp. Vergeet niet om op tijd je bijscholingsuren te voltooien, zodat je EHBO-certificaat geldig blijft en je klaar bent om te helpen wanneer dat nodig is. Je dient elk jaar 4 uur bijscholing te volgen. Veel succes met je bijscholing en blijf veilig!

Reanimatie is niet moeilijk

Nieuwe studenten kunnen aan het begin van een cursus soms wat nerveus zijn en zich zorgen maken. Er zijn zelfs mensen die flauwvallen bij het zien van bloed of in paniek raken als iemand flauwvalt. Het is normaal om in een onverwachte situatie even in paniek te raken. Maar degenen die al een EHBO- en reanimatiecursus hebben gevolgd, zeggen dat ze door de training snel weer hun focus terugkregen.

Je redt een leven

In het leven is het belangrijk om te beseffen dat er mensen zijn die van nature meer terughoudend zijn in noodsituaties, terwijl anderen eerder geneigd zijn om actie te ondernemen. Geoffrey benadrukt dat zelfs als je tot de tweede categorie behoort en even aarzelt, het cruciaal is om in te grijpen als er niemand anders aanwezig is. Hij benadrukt dat je in principe niets verkeerd kunt doen en dat het altijd beter is om te reageren dan niets te doen.

EHBO op de werkvloer

Voor wie?

Deze opleiding is er enkel voor brevethouders van bedrijfseerstehulp of nijverheidshelper.

Slaag je voor de evaluatieproef dan ontvang je het getuigschrift van eerste hulpverlener conform het KB van 15.12.2010.

EHBO-curus.be is erkend door de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg als opleidingsverstrekker voor EHBO-cursussen. 

Wat leer je op de bijscholing?

  • Je herhaalt je verzorgings- en reanimatietechnieken.
  • Je frist je EHBO-vaardigheden op.
  • Je maakt kennis met nieuwe richtlijnen, thema’s en technieken.

Keuzemodules

Soorten opleidingen

Alle bijscholingen voor EHBO-hulpverleners omvatten 4 lesuren en is gericht op het behoud van de basiskennis en -vaardigheden en het bijbrengen van nieuwe of geëvolueerde eerste hulppraktijken of -kennis.

Keuzemodule 1: Stoornissen in de vitale functies

Tijdens deze bijscholing ligt de nadruk vooral op “ziektebeelden”.

Keuzemodule 2: Bloedingen en huidwonden

Tijdens deze bijscholing ligt de nadruk vooral op “soorten bloedingen en huidwonden”.

Keuzemodule 3: Letsels aan de ledematen

Tijdens deze bijscholing ligt de nadruk vooral op “Letsels aan de ledematen”.

Basiscursus EHBO in-company of in opleidingscentrum

Bij EHBO-cursus kan je kiezen voor intercompany- of in-house opleidingen. Bijkomend voordeel van in-house opleidingen is dat er aandacht kan worden besteed aan specifieke risico’s verbonden aan de activiteiten van het bedrijf. 

De specifieke risico’s worden bepaald door de werkgever in samenwerking met de preventieadviseur-arbeidsgeneesheer, de interne dienst en na voorafgaand advies van het Comité. 

Kies formule

In company/op locatie

In uw eigen bedrijf of in een door u gekozen locatie.
550
/ opleiding

Prijzen zijn exclusief BTW

Wat voorziet u:

In ons opleidingscentrum

Ons opleidingscentrum is gevestigd in Herzele
600
/ opleiding

Prijzen zijn exclusief BTW

Inbegrepen:

Vraag nu je bijscholing EHBO aan en wees voorbereid op elke situatie!

Heb je nog vragen?

Veelgestelde vragen

Om jouw attest bedrijfseerstehulpverlener te behouden dien je jaarlijks 4-uur bijscholing te volgen. Dit kan ook gegeven worden in 2×2 uur.

Wij streven naar betaalbare opleidingen en trachten onze prijzen zo laag mogelijk te houden.

EHBO-cursus maakt het mogelijk om beroep te doen op de KMO-portefeuille.

Ja, voor onthaalouders of kinderbegeleiders raden we aan om de opleiding levensreddend handelen bij baby’s en kinderen te volgen. Dit is volledig ontwikkeld voor het doelpubliek waar de onthaalmoeder dagdagelijks mee in aanraking komt. EHBO-cursus biedt tevens ook opleidingen op maat. Heeft jouw bedrijf in de bouw bijvoorbeeld meer risico op vallen op hoogte dan kunnen we een opleiding aanbieden die meer bedrijfsgerichte ongevallen behandeld. Hier is geen meerprijs aan verbonden.

Het is essentieel om je vaardigheden en kennis regelmatig bij te houden. Door de bijscholingscursus te volgen, verbeter je je kennis en ben je beter voorbereid in noodsituaties. Ben je geen gecertificeerde bedrijfseerstehulpverlener? Dan is het raadzaam om een EHBO-initiatiecursus te volgen! Op die manier blijf je op de hoogte van de huidige voorschriften.

Wij zijn actief in

Oost-Vlaanderen / Gent / Zottegem / Aalst / Sint-Lievens-Houtem / Zottegem / Lochristi / Merelbeke / Wetteren