Over ons

Groep professionele hulpverleners

EHBO cursus is een relatief nieuwe organisatie die is opgericht door een groep professionele hulpverleners, waaronder verpleegkundigen en ambulanciers, die gezamenlijk vele jaren ervaring hebben binnen de dringende medische hulpverlening. Door hun expertise te combineren en educatieve ondersteuning te bieden, streven zij ernaar om hun kennis te delen en bij te dragen aan een grotere verspreiding van goede EHBO-kennis en hulpverlening in België.

Visie - doelstelling
Hulpvaardigere gemeenschap

Met een sterke nadruk op samenwerking en kennisdeling, draagt EHBO cursus bij aan het vergroten van de algehele veiligheid en welzijn van de Belgische samenleving door het bevorderen van een grotere bewustwording en begrip van EHBO-praktijken. Door te streven naar een bredere verspreiding van goede EHBO-kennis, vervult EHBO cursus een belangrijke rol bij het versterken van de capaciteiten van individuen om hulp te bieden in noodsituaties en draagt het bij aan een meer hulpvaardige en veerkrachtige gemeenschap.

EHBO-vaardigheden

De focus van EHBO cursus ligt op het verspreiden van essentiële EHBO-vaardigheden en -kennis onder de bevolking, met als doel om mensen in staat te stellen om effectief te reageren in noodsituaties waar medische hulp direct vereist is. Door hun achtergrond en ervaring kunnen de professionals van EHBO cursus hoogwaardige educatieve ondersteuning bieden, waardoor individuen worden aangemoedigd om hun vaardigheden op het gebied van eerste hulp te verbeteren en mogelijk levens te redden.

Groep deelnemers voor reanimatie
Ava Anderson
Ava Anderson
Jakarta
Read More
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
William Garcia
William Garcia
Bandung
Read More
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Ethan Thompson
Ethan Thompson
Medan
Read More
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Foto oprichter Geoffrey

Geoffrey Poelman

Oprichter EHBO-cursus

Geoffrey begon in 2023 met het opzetten van EHBO-cursus. Hij ziet het als zijn sociale missie om kennis over EHBO te verspreiden. Naast zijn werk als verpleegkundige, is hij ook actief als ambulancehulpverlener en brandweerman in brandweerzone Vlaamse Ardennen.

Zijn doel is helder: toegankelijke EHBO-kennis verspreiden!

Verpleegkundige

In 2018 afgestudeerd als verpleegkundige

Brandweerman/hulpverlener-ambulancier

Sinds 2013 actief als vrijwilliger bij Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen

jaar ervaring
1 +
tevreden deelnemers
0 +
Tevredenheidscore 2023
0 %
Docenten
0 +
Maak kennis met ons team

Docenten die op de hoogte zijn van de laatste nieuwe richtlijnen en allen actief in het werkveld.

Jonathan

Docent

Geoffrey

Docent/oprichter

Jolien

Docent

8+
Jaar ervaring
Basiscursus eerste hulp
Waarom ons kiezen?

Ervaren instructeurs

Actief in de 112-spoegevallenzorg

Onze docenten zijn allen actief in de 112-spoedgevallenzorg, van hulpverlener ambulanciers, brandweerman/vrouw tot MUG-verpleegkundigen

Nadruk op praktijk

Ons doel is om zoveel mogelijk mensen EHBO te leren en te oefenen, zodat u zelfverzekerd kunt reageren op noodsituaties.

In heel Vlaanderen

Volg EHBO cursus dicht bij huis in heel Vlaanderen.

Eerste hulp kan mensenlevens redden! Bedrijven moeten iemand in dienst hebben met een EHBO-opleiding. Ontdek hieronder onze speciale EHBO-opleidingen voor bedrijven.

80% weet niet hoe te reageren in een noodsituatie, en jij?

Als jij bij die 80% hoort dan wordt het dringend tijd om actie te ondernemen.