Levensreddend handelen bij baby's en kinderen

3-uur durende opleiding

Belang van EHBO bij kinderen en baby’s

Wat als een kind, leerling of oppaskind zich in een levensbedreigende situatie bevindt? Tijdens het spelen is een ongeluk snel gebeurd. Weet jij hoe je een wonde verzorgt? Of ernstiger: wat je moet doen bij verstikking of een zware val? Met de juiste handelingen red je mogelijk een kinderleven. Leer alles over EHBO bij baby’s en kinderen, zodat je meteen de eerste zorgen kan toepassen als er iets gebeurt.

Tijdens deze 3-uur durende opleiding levensreddend handelen leer je juist reageren en reanimeren. Kortom levens redden!

EHBO-cursus is erkend door Kind en Gezin of Agentschap Opgroeien om deze opleiding te geven.

Op deze pagina

Levensreddend handelen voor:

Deze opleiding richt zich vooral op oppashulpen, onthaalouders en leerkrachten omdat ze professioneel in aanraking komen met kinderen. Deze opleiding kan ook gerust in jouw bedrijf gegeven worden. Begin vandaag nog met het bouwen aan een veiligere toekomst voor kinderen, zonder enige voorkennis.

Kinderbegeleiders (Kinderopvang)

Wie kinderen opvangt, moet minstens om de 3 jaar een basisopleiding levensreddend handelen bij kinderen volgen.

Leerkrachten

Met enkele eenvoudige handelingen kan je al veel doen. 'Eerste hulp voor leerkrachten' geeft leerkrachten een praktisch antwoord op tal van eerstehulpvragen.

Ouders en gastouders

Kinderen krijgen sneller en vaker ongelukken dan volwassenen en daarom is het voor veel ouders erg prettig om een cursus EHBO voor kinderen te hebben gevolgd.

First aid training

Inhoud cursus levensreddend handelen

De opleiding levensreddend handelen bij baby’s en kinderen is van vitaal belang voor iedereen die met kinderen in contact komt. Het theoretische aspect van de opleiding omvat essentiële informatie over de typische gevaren waaraan kinderen blootgesteld worden, de basisprincipes van eerste hulp, het stappenplan voor reanimatie volgens de richtlijnen van de European Resuscitation Council, en het bewustzijn van de ademhaling en bloedcirculatie bij kinderen. Deze kennis vormt de basis voor effectief en adequaat handelen in noodsituaties.

Het praktische deel van de opleiding biedt deelnemers de gelegenheid om te oefenen en vertrouwd te raken met het toepassen van reanimatie op poppen die de grootte van echte kinderen nabootsen, evenals handelingen bij verslikking, verstikking en de veiligheidshouding. 

Na het voltooien van deze opleiding zullen deelnemers weten hoe ze moeten reageren op noodsituaties zoals verstikking, verbranding, vergiftiging, stuipen en hoe ze reanimatie moeten uitvoeren bij baby’s en kinderen. De nadruk ligt op het aanleren van reanimatietechnieken volgens de meest recente richtlijnen van de ERC en het toepassen van de theorie in praktijksituaties met behulp van baby- en kinderreanimatiepoppen.

Hoelang duurt de opleiding?

De opleiding omvat 3 lesuren volgens de wettelijke vereisten opgelegd door Agentschap Opgroeien.

Kies formule

In company/op locatie

In uw eigen bedrijf of in een door u gekozen locatie.
450
/ sessie

exclusief BTW

Wat voorziet u:
Inbegrepen:

In ons opleidingscentrum

Ons opleidingscentrum is gevestigd in Herzele
525
/ Sessie

exclusief BTW

Inbegrepen:

Vraag nu een opleiding levensreddend handelen aan en red levens!

Bereid je voor op het onverwachte door nu de cursus levensreddende handelingen te volgen.

Heb je nog vragen?

Veelgestelde vragen

In deze EHBO cursus leer je correct reageren en reanimeren in de meest voorkomende noodsituaties bij kinderen: verstikking, vergiftiging, verdrinking,…

Een attest levensreddend handelen bij baby’s en kinderen is geldig voor 3 jaar.

Ja, dit is verplicht voor elke begeleider. Een startende kinderopvang heeft 6 maand de tijd om aan deze voorwaarde te voldoen. Meer informatie kan je vinden in het Belgisch Staatsblad.

Je bent enerzijds wettelijk in orde maar anderzijds weet je hoe te reageren in een noodsituatie of bij een ziek kind. Met een EHBO-cursus leer je de situatie te beoordelen, om rustig te blijven en zorgvuldig te handelen. Hiernaast leer je te handelen naar verschillende crisissituaties zoals, verstikking, verdrinking en een hartstilstand.

Het is bij ons niet bekend dat je een vergoeding krijgt van je zorgverzekeraar of mutualiteit, in Nederland is dit wel zo. Als je als werknemer de opleiding volgt dan is je werkgever verplicht om jouw gedurende de opleidingsduur te vergoeden.

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig. Iedereen is vrij om de opleiding te volgen.

Ja, dit is mogelijk. Doordat deze zeer specifiek zijn raden we aan om op de website te kijken van Kind en Gezin.