Reanimatie en AED

3-uur durende opleiding

Algemeen

Een goede basisopleiding in reanimatie en het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED) kan inderdaad levens redden. Wanneer iemand een hartstilstand krijgt, zijn de eerste minuten cruciaal. Door snel en adequaat te handelen, kun je de overlevingskansen van het slachtoffer aanzienlijk vergroten. Tijdens zo’n opleiding leer je hoe je direct moet ingrijpen, hartmassage moet toepassen en hoe je een AED moet gebruiken om het hart van het slachtoffer weer op gang te brengen.

Het doel van deze training is om mensen zelfverzekerd te maken en hen de nodige vaardigheden te geven om te handelen in noodsituaties. Door te weten wat te doen in geval van een hartstilstand, kun je waardevolle tijd besparen en het verschil maken tussen leven en dood. Het is daarom sterk aan te raden dat zoveel mogelijk mensen deze basistraining volgen, zodat er altijd wel iemand in de buurt is die kan helpen in geval van nood. Het kan uiteindelijk het verschil maken tussen een tragisch verlies en het redden van een mensenleven.

Op deze pagina

Groep deelnemers voor reanimatie

Voor wie?

Deze opleiding wordt aan iedereen aangeboden. 

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Wat leer je op de bijscholing?

  • Tijdens de cursus reanimeren en defibrilleren leren de cursisten hoe ze een bewusteloos slachtoffer zonder normale ademhaling kunnen redden met een AED-toestel. 

    Welke elementen komen aan bod?

    • Het vierstappenplan rond de benadering van een slachtoffer
    • Recente reanimatietechnieken (hartmassage en mond-op-mondbeademing)
    • De werking van een (semi-)automatische externe defibrillator

Kies formule

In company/op locatie

In uw eigen bedrijf of in een door u gekozen locatie.
75
/ deelnemer

Prijzen zijn exclusief BTW

Wat voorziet u:

In ons opleidingscentrum

Ons opleidingscentrum is gevestigd in Herzele
85
/ Deelnemer

Prijzen zijn exclusief BTW

Inbegrepen: